Go Back

Pizzadej

Hvem elsker ikke pizza?
Tilb. tid20 min
hævetid1 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiansk
Keyword: Pizza

Ingredienser

  • 450 gram Hvedemel
  • 50 gram melormemel
  • 300 gram vand
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 20 gram gær

Sådan gør du

  • Varm vandet til ca 38 grader, eller til det begynder at føles varmt. Det må ikke være for varmt, da dette kan dræbe gærcellerne.
  • Opløs gæren i vandet, og tilføj derefter olien.
  • I en ny skål sigter du mel og salt, og laver en fordybning i midten.
  • Hæld vandet i, og bland det hele med en træske.
  • Nu skal dejen æltes. Her kan du med fordel bruge en standmixer, men håndkraft kan også sagtens gøre det.
  • Ved håndkraft æltes dejen på et bord med rigeligt mel. Ælt den i 3-5 minutter til den er smidig.
  • Hvis du har en standmixer kan du hælde alle ingredienserne sammen, og mixe ved langsom hastighed, indtil dejen er langsom.
  • Herefter lader du dejen hvile tildækket 1,5 time et varmt sted til den er hævet til dobbelt størrelse.