Tortilla chips

De klassiske tortilla chips er en fantastisk opfindelse. I denne opskrift er vi blevet inspireret af den klassiske mexikanske diæt, hvor insekter ofte indgik, og har tilføjet melormemel direkte til chipsene.
Forb. tid30 min
Ret: Snack
Køkken: mexikansk

Ingredienser

  • 100 gram majsmel
  • 50 gram melormemel
  • olivenolie
  • 100 ml varmt vand
  • salt

Sådan gør du

  • forvarm ovnen til 180 grader.
  • Mix begge meltyper og saltet mens du langsomt tilføjer det varme vand.
  • Ælt dejen indtil den er helt smidig
  • Fordel dejen i 8 ligestore dele.
  • Placer en klump dej imellem 2 stykker bagepapir, og rul den ud så tynd som du kan. Sæt den flade tortilla til side, og fortsæt med de resterende 7 stykker.
  • Steg nu hver tortilla på en tør stegepande til den er gyldenbrun, og skær dem derefter ud i trekanter. Drys let med salt, peber og olivenolie.
  • Placer trekanterne på en bageplade og bag dem i ovnen i 6-8 minutter til de er sprøde. Lad dem køle af, og nyd dem med en god salsa, eller under smeltet ost.